hello@rollertorveny.hu

Roller lezárása, lopásvédelem

Roller lezárása, lopásvédelem

A kerékpáros lakattal nem lehet nagyon mellélőni. Viszont mivel ezek az eszközök általában nem időjárásállók, így érdemes ahova csak lehet magunkkal vinni – be az irodába, boltba, be a lakásba.

Ha túl szeretnénk biztosítani van lehetőség nyomkövetőt is rakni a járgányba, természetesen ez sem bizosít 100%-os védelmet. Ez a nyomkövető lehet klasszikus GPS nyomkövető, melyek SIM kártyával működnek – ezeket tipikusan kisállatok nyomkövetéséhez kínálják a mobilszolgáltatók havi előfizetési díjért -, illetve van lehetőség bluetooth alapú helymeghatározó eszközöket is a gép belső részén valahol elhelyezni.

Ilyen SIM kártyát nem igénylő nyomkövető eszközök az Apple eszközök által támogatott AirTag, vagy a Samsunghoz tartozó SmartTag. Mindkettő a saját márkás készülékei felé képes kommunikálni, amikor egy ilyen eszköz távol kerül a gazdájától akkor rádiójelet bocsát ki magából, melyet egyéb környéken lévő márkán belüli eszközök befognak és továbbítanak a központ felé, mint talált idegen eszköz. Lehetőség van továbbá ezeket az eszközöket a mobilunkon keresztül megcsipogtatni is, bár egy roller elég nagy, elég nehéz hallótávolságon belül már nem megtalálni.